Vuokranantajan opas: Näin luot hyvän vuokrasuhteen

Pääkaupunkiseudun huippuvuokravälittäjät liikuttavat tehokkaasti vuokraneliöitä. Tuhansien liikuteltujen vuokra-asuntojen kokemuksella vuokravälittäjämme jakavat nyt vuokranantajalle 5 vinkkiä, miten luoda hyvä vuokrasuhde.

1. Pidä asunnosta hyvää huolta

Millainen asunto, sellainen vuokralainen. Vuokralainen, joka arvostaa siistiä kotia, kiinnostuu asunnosta, josta on pidetty hyvää huolta. Asunto on vuokranantajalle sijoitus, josta kannattaa jo senkin takia pitää huolta. On hyvä muistaa, että asunto on asukkailleen koti, oli se sitten vuokrattu tai ostettu. Kun asunto on siisti ja turvallinen, myös vuokralainen haluaa pitää siitä hyvää huolta koko asumisajan.

2. Ole avoin ja helposti lähestyttävä

Luo aktiivisesti avointa ja luotettavaa vuokrasuhdetta vuokralaisen suuntaan. On tärkeää, että vuokralaiselle tulee tunne siitä, että hän voi matalalla kynnyksellä olla yhteydessä vuokranantajaan esimerkiksi asunnon puutteisiin tai korjattaviin asioihin liittyen. Tämä edesauttaa myös sitä, että asunto pysyy hyvässä kunnossa.

3. Hoida viat ja puutteet kuntoon

Kun vuokralainen ilmoittaa asunnon vioista tai puitteista, vuokranantajan vastuulla on hoitaa nämä asiat kuntoon asianmukaisesti. Joissain tapauksissa vuokranantaja voi myös välttyä asunnon suuremmalta remontoinnilta, kun asunnon pienet viat hoidetaan ajoissa kuntoon.

Kun viat korjataan asiallisesti, vuokralainen myös todennäköisesti viihtyy asunnossa paremmin. Ja vuokralaisen viihtyvyys merkitsee usein hyvää ja pitkäaikaista vuokrasuhdetta.

4. Kiinnitä huomiota näihin asioihin vuokralaisen valinnassa

Vuokranantajan kannattaa kiinnittää huomiota muutamiin asioihin vuokralaisen valinnassa. Vuokralaisella on oltava riittävä toimeentulo suhteessa vuokraan ja muihin asumiskuluihin. Kun vuokralaiselle jää asumiskulujen jälkeen vielä rahaa muuhun elämiseen, on todennäköisempää, että vuokranantaja saa vuokran ajallaan. Vuokralainen myös todennäköisesti viihtyy pidempään asunnossa, johon hänellä on varaa, eikä etsi aktiivisesti edullisempaa asuntoa.

Myös ystävällinen, yhteistyökykyinen asenne ja asianmukainen käytös kertovat usein hyvää vuokralaisesta. Jos pystyt luomaan rehellisen ja avoimen keskusteluyhteyden vuokralaiseen jo vuokrasuhteen alussa, toimii se hyvänä pohjana hedelmälliselle vuokrasuhteelle jatkossa.

Niin asuntoja kuin vuokralaisiakin on laidasta laitaan. Se, millainen on hyvä vuokralainen, riippuu monista asioista, eikä yksiselitteistä määritelmää tai stereotypiaa hyvästä vuokralaisesta ole olemassa. Myös asunnot ovat erilaisia esimerkiksi sijainnin ja varustelun puolesta ja siksi vuokralaista etsiessä kannattaakin kiinnittää huomiota siihen, millainen vuokralainen olisi juuri kyseiseen asuntoon sopivin asukas.

5. Hyvä vuokrasuhde auttaa myös ongelmatilanteissa

Tässä kirjoituksessa olemme korostaneet, että hyvä suhde vuokranantajan ja vuokralaisen välillä kannattaa ja luo molemminpuolista luottamusta. Avoin keskusteluyhteys antaa myös hyvät lähtökohdat mahdollisten ongelmatilanteiden selvittämiseen ja asioihin on helpompi löytää kaikkia osapuolia tyydyttävä ratkaisu, kun keskusteluyhteys on toimiva.

Vuokranantajan kannattaa pyytää ongelmatilanteessa apua ja kysyä ammattilaisen mielipidettä, miten asiassa olisi hyvä toimia. Vuokranantajan on huomioitava vastuunsa ja toimittava aina hyvää vuokratapaa noudattaen ja lakipykälien ja ennakkotapausten mukaisesti.

Annamme vuokravälitykselle vuoden takuun

Kauttamme myös vuokraneliöt liikkuvat nopeasti. Vuokraamme asuntoja koosta ja hinnasta riippumatta kaikkialla pääkaupunkiseudulla. Tarjoamme asunnon vuokraukseen laadukkaat kuvat, pätevät ammattilaiset ja laajan näkyvyyden siellä, missä potentiaaliset vuokralaisetkin ovat, eli internetissä. Tiesitkö, että tavoitamme netin kautta joka neljännen pääkaupunkiseudulla asuvan ja siksi löydämme nopeasti hyviä vuokralaisia?

Koska uskomme välittäjiemme ammattitaitoon 100-prosenttisesti, annamme vuokravälitykselle yhden vuoden takuun; jos vuokrasuhde päättyy vuokralaisesta johtuvista syistä ennen kuin asunnossa on asuttu vuosi, etsimme uuden vuokralaisen ilman välityspalkkiota. Näissä tilanteissa vuokranantaja saa vuokralaiselta yhden kuukauden vuokraa vastaavan summan sopimussakkona suoraan tilille ja välittäjämme etsii uuden vuokralaisen maksutta. Aika mahtava diili vuokranantajalle.

Oletko vuokraamassa asuntoa? Uudenmaan kokeneimmat ja ammattitaitoisimmat vuokravälittäjät ovat palveluksessanne. Ota yhteyttä!