Löydä sijoitusasunnolle pitkäaikainen vuokralainen oikealla vuokrapyynnillä

Sijoitusasunnon vuokrapyyntiä asetettaesssa kysytään usein: mikä on maksimivuokra, jonka voi asunnosta saada? Tämän jälkeen vuokrapyynti asetetaan oletettuun maksimiin ja katsotaan, mitä tapahtuu. Tämä ei välttämättä ole paras lähestymistapa.

Aiemman kysymyksen sijaan parempi kysymys voisi olla: Mikä on sellainen maksimivuokra, jonka asettamalla löydän parhaan mahdollisen vuokralaisen, joka viihtyy asunnossa mahdollisimman pitkään?

Kuvitellaan, että kuvitteellisen sijoitusasunnon arvioitu markkinavuokrahaarukka on 695-735 e/kk. Ensilukemalta kuulostaa, että asunnosta kannattaa pyytää vuokraa 735 e/kk. Tosiasiallisesti kuitenkin myös taloudellisesti on usein järkevämpää pyytää markkinahinnan alaraja. Miksi? Jotta vältät tyhjiä kuukausia JA vältät vuokralaisen vaihtumisen. Tyhjä kuukausi on menetettyä vuokratuloa, ja vuokralaisen vaihtuminen aiheuttaa kustannuksia/vaivaa uuden vuokralaisen etsimisen muodossa.

Alihintaa sijoitusasunnon vuokrasta ei silti missään nimessä kannata pyytää. Siitä tässä ei ole kysymys. Kysymys on siitä, ettei vuokralainen vaihda asuntoa esimerkiksi saman taloyhtiön sisällä, kun huomaa, että vuodessa voi saada säästöä useamman satasen, kun muuttaa naapurihuoneistoon luopumatta mistään.

Saat myös valita asukkaan suuremmasta määrästä vuokralaiskandidaatteja, jolloin saat äärimmäisen todennäköisesti parhaan mahdollisen vuokralaisen asuntoosi.

Kun asuntosi vuokraaminen pk-seudulla on ajankohtaista, ole meihin yhteydessä. Palvelemme sinua. Ja hei, jos haluat pyytää sijoitusasunnostasi vuokraa 735 e/kk, se sopinee meille. Meille asiakkaat ovat tärkeämpiä kuin asunnot.

Uudenmaan kokeneimmat ja ammattitaitoisimmat vuokravälittäjät ovat palveluksessanne. Ota yhteyttä!